Lokasi IAB Induk

LAMAN WEB SP-Q

LAMAN WEB SP-Q merupakan Sistem Pengurusan Kualiti IAB yang mengandungi semua perkara berkaitan kualiti, dokumen dan yang berkenaan. Untuk maklumat lanjut, layari pautan di bawah:

SEMINAR NASIONAL

SEMINAR NASIONAL Pengurusan dan Kepimpinan Pendidikan adalah usaha berterusan Kementerian Pelajaran Malaysia untuk mengembangkan pengetahuan dalam bidang Pengurusan dan Kepimpinan Pendidikan. Untuk maklumat lanjut, klik pautan di bawah:

LAMAN WEB KOLOKIUM TERINTANG

Kolokium Pengurusan dan Kepimpinan Sekolah Terintang bermatlamat untuk membangun watak pengurusan dan kepimpinan Sekolah Terintang.

Buka Panel: Laman Web SN20; SP-Q

LOKASI

Institut Aminuddin Baki terletak lebih kurang 1000 meter dari paras laut dengan suhu 18°C - 20°C dan terletak kira-kira 50 kilometer dari Kuala Lumpur.

Kampus Induk IAB di Sri Layang, Pahang Darul Makmur, terletak di atas tapak seluas 48.6 hektar dan mula beroperasi sejak Mei, 1985.

 Kemudahan Pengangkutan

Perkhimatan bas :

a) Bas Ekspres Go Genting

b) Bas Ekspres Laman Web Resort World

c) Bas Ekspres Laman Web Journey Malaysia

Teksi dari Perhentian Puduraya dan Jalan Tun Abdul Razak, Kuala Lumpur ke IAB – RM 18.00 seorang untuk satu tempat duduk

 Kemudahan Lain

Pejabat Pos dan mesin ATM yang terdapat di Hotel Genting iaitu kira-kira 20 minit perjalanan dengan bas dari IAB. Mesin ATM juga terdapat di Kedai Serbaneka 7 Eleven di Gohtong Jaya dan juga di Hotel Awana.

Terdapat sebuah klinik swasta di Gohtong Jaya. Manakala klinik kerajaan yang paling dekat sekali pula terletak Batang Kali, Gombak dan Bentong.

 Peta

powered by contentmap

English Arabic French German Italian Malay Portuguese Russian Spanish

Hubungi Kami

Institut Aminuddin Baki
Kementerian Pendidikan Malaysia Sri Layang
69000 Genting Highlands
Pahang Darul Makmur
TEL:03-6105 6100
FAKS :03-6105 6299
URL : http://www.iab.edu.my
E-MEL: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Carian

        

Tarikh Kemaskini

Kemaskini pada: 21/04/2014

Masa Capaian

Jumlah Pengunjung